CONEIXES LA VALL DE BOÍ?

Sigui quin sigui el teu perfil de viatger, la Vall de Boí t’ofereix l’oportunitat de trobar la teva gran experiència natural, cultural i familiar.

La Vall de Boí es troba en un entorn natural gairebé intacte, envoltada de muntanyes, rius, estanys i amb un patrimoni cultural i natural excepcional.

Si t’agrada la natura, la Vall de Boí és el paradís per als senderistes, on trobaràs una vall preparada per ser descoberta a peu.

Des de la riquesa natural que t’ofereix el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’únic parc nacional de Catalunya, a l’espiritualitat que et transmeten els camins romànics que uneixen les esglésies de cadascun dels seus pobles, antics camins empedrats i marges de pedra seca.

Tanmateix, hi podem afegir els miradors que t’ofereixen unes espectaculars vistes i una sensació de pau en mig d’aquestes muntanyes on et sentiràs realment on els Pirineus toquen el cel.

Si el que tens és curiositat per conèixer la seva història, no et pots perdre el conjunt romànic de la vall. Vuit esglésies i una ermita que tenen el reconeixement de Patrimoni Mundial. Un gran conjunt que amaga una gran historia, cadascuna d’elles amb la seva particularitat i importància. No et pots perdre Sant Climent de Taüll i el seu vídeo mapping, que et traslladarà per un moment al segle XII i veure com eren originàriament les seves pintures. A més a més, qualsevol dubte o curiositat que us pugui sorgir, el Centre del Romànic us ajudarà en la vostra visita.

Si per contra, et consideres un aventurer i busques la sensació de llibertat i la descàrrega d’adrenalina, a la vall tindràs l’opció de gaudir del teu esport sense límits i en estat pur. T’ofereix la possibilitat de gaudir del descens en BTT, fer ascensions a cims de 3.000 metres, esquiar a l’estació d’esquí de Boí Taüll, l’estació més alta dels Pirineus i córrer entre muntanyes de vertigen…

Si el que prefereixes és escapar i desconnectar de la rutina, el Balneari de Caldes de Boí és un lloc ple d’energia en un entorn natural excepcional, on podràs retrobar-te amb tu mateix i gaudir d’un autèntic benestar entre muntanyes.

Tractaments específics amb unes aigües mineromedicinals, la varietat de les quals està al llibre Guinness dels rècords.

Les famílies tenen també el seu espai a la nostra vall. Un marc incomparable on gaudir de la muntanya amb la teva família. Disposa del segell de Destinació de Turisme Familiar que atorga l’Agència Catalana de Turisme, que garanteix diversitat, comoditat, seguretat i entreteniment. Les instal·lacions s’adapten als més petits i ofereix una programació d’activitats. Trobareu rutes per fer a peu de nivell molt suau, rutes en BTT adaptades per a tota la família, circuits d’orientació i espais de lleure i natura.

Un altre dels atractius de la vall és el seu cel. El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i tots els pobles de la Vall de Boí han estat reconeguts per la Unesco com a Destinació Starlight, per disposar d’excel·lents qualitats per contemplar el cel nocturn i que estan protegits de qualsevol contaminació lumínica, garantint a més a més la seva protecció i la integració de les infraestructures i les activitats turístiques a la vall.

Així mateix, les empreses de la vall estan compromeses amb la vall. Ofereixen el seu millor servei amb productes de qualitat i de proximitat. Els guies són coneixedors de la destinació per poder sorprendre’t en la teva experiència i els allotjaments de tracte familiar cuidant cadascun dels detalls perquè et sentis com a casa teva.

Així doncs, no dubtis en descobrir tot aquest patrimoni que tens tan a prop.

Patronat de turisme de la Vall de BoÍ
Passeig de Sant Feliu, 43
25527 Barruera
973 69 40 00
vallboi@vallboi.com
www.vallboi.cat

Comparteix aquest article