TURISME D’HIVERN AL PALLARS JUSSÀ

El Consell Comarcal del Pallars Jussà impulsa una campanya promocional d’hivern,

en col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat, per donar a conèixer al públic de proximitat l’oferta de turisme i oci del Pallars.

Vagons de trens retolats amb imatges turístiques del Pallars Jussà estan circulant per diferents línies de FGC de l’entorn de Barcelona.

Ho faran durant tot l’hivern amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta turística entre les persones que viatgen en tren.

La idea és promocionar les diferents comarques on FGC gestiona equipaments turístics, per tal de promoure la seva descoberta, contribuir a potenciar el turisme de proximitat i ajudar a la recuperació de l’economia del territori.

La promoció de l’oferta turística pallaresa s’ha realitzat en col·laboració amb l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic, APAT, que agrupa un centenar d’empreses, exposant als vagons el missatge de la iniciativa, “Vine al Pallars, viu el Jussà”.

Les imatges donen a conèixer les oportunitats que ofereix la comarca durant els mesos d’hivern, com per exemple fer BTT envoltat de paisatges amb neu, o senderisme per sobre de les boires. Igualment, la retolació dóna visibilitat a algunes de les marques turístiques de la UNESCO que trobem al territori, com el Geoparc Mundial UNESCO Orígens, que posa en valor el ric patrimoni geològic de la comarca (dinosaures, barrancs, mines, paisatges, productors alimentaris…), o la marca Starlight, que destaca la qualitat excepcional del cel fosc.

Els trens amb les propostes turístiques del Pallars Jussà estan circulant per la línia Barcelona Vallès i la línia Llobregat Anoia i està previst ampliar-ho en properes temporades.

El Pallars Jussà té tots els components per oferir un turisme de qualitat i sostenible, tal com demostra el fet que la comarca hagi estat escollida per l’associació internacional Green Destinations com una de les 100 destinacions turístiques mundials més sostenibles del 2020.

En aquest sentit, l’actuació enllaça amb l’aposta del Pallars Jussà com a destinació de turisme sostenible, accessible en tren des de l’àrea metropolitana. Algunes de les freqüències disponibles en la línia de Lleida – La Pobla de Segur enllacen amb l’alta velocitat a l’estació de Lleida Pirineus, per tal de facilitar l’arribada al Pallars amb tren des de Barcelona, tot i que en alguns casos la combinació els enllaços requereixen fer una aturada de descans a Lleida.

Epicentre, centre de visitants del Geoparc.
Passeig del Vall, 13
25620 Tremp
973 65 34 70
epicentre@pallarsjussa.cat
www.pallarsjussa.net

Comparteix aquest article