GASTRONOMIA I PRODUCTES AMB GUST DE MUNTANYA!

La gastronomia del Pallars Sobirà és un dels principals atractius per descobrir i complaure el paladar amb sabors exquisits que et traslladaran directament al medi ambient i l’entorn d’aquestes valls i muntanyes.

La majoria dels plats del Pallars Sobirà es basen en una dieta de muntanya de productes senzills de temporada i de proximitat.

Hi trobaràs des de la cuina més tradicional, basada en els productes de temporada, fins a la cuina moderna que experimenta a partir de les receptes tradicionals i que busca noves sensacions.

Uns dels productes estrella de la gastronomia pallaresa són la carn i el formatge. Com que el Pallars Sobirà ha estat tradicionalment una comarca ramadera, molts dels plats inclouen carn, principalment de corder, porc, poltre i vedella. Algun dels plats de tradició a destacar són la girella, l’arròs amb carreretes, la vianda, el palpís, la truita de riu, la verdura de col i rosta… i un bon plat de xicoies amb l’inici de la primavera, entre molts altres.

A més també disposa d’espais showcooking, tallers de cuina i bones propostes a l’agenda tradicional amb gust gastronòmic com la calderada per carnaval.

Si vens, tasta la cuina de muntanya als nostres restaurants, que et faran gaudir de la gastronomia de muntanya com mai no ho has fet.

DEL PARC AL PLAT

El sabor d’aquestes muntanyes el trobaràs als nostres productors locals. Del Parc al plat és una plataforma en línia que representa els i les productors/es del Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Pallars Sobirà.
Es tracta d’una iniciativa que inicialment neix per fer front de manera conjunta a la crisi sanitària del Covid-19 com a canal de comercialització dels nostres productors i així poder donar sortida en línia als productes de l’Alt Pirineu.

Durant l’inici del confinament es va crear una campanya de venda de cistelles que va permetre posar directament a disposició del públic diferents lots amb productes, com ara carn, formatge, vi, cervesa, infusions, pastes, i embotits.

Del Parc al plat ofereix encara set cistelles diferents, dues de les quals vegetarianes, i els enviaments es fan a tot Catalunya. La campanya també promou la compra directa i el web inclou un llistat de productors amb els seus corresponents contactes i informació per fer comandes en línia.

Així començava la història del Parc al plat, una crida al compromís mutu per part de productors/es i consumidors/es, amb la intenció de fer al màxim d’accessibles opcions de consum responsable i de proximitat, apostant per una bona alimentació i pel suport econòmic, social i ambiental del territori de l’Alt Pirineu

El logotip de la campanya inclou la imatge d’un ganxo de pastor, element molt identificador d’aquesta figura i de la ramaderia ovina i caprina que, des del Neolític, exerceix la seva activitat a l’entorn de l’actual Parc Natural de l’Alt Pirineu, proveint de llet, formatges, carn i llana els seus habitants.

Un cop assolit el primer objectiu, i davant de la gran acollida que va tenir la iniciativa, els i les productors/es de l’Alt Pirineu han decidit donar continuïtat a les cistelles variades i treballar conjuntament per seguir fent arribar els productes a tots els racons de Catalunya.

Aquest projecte compta amb el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i és possible gràcies a la col·laboració i predisposició dels productors del territori.

Oficina comarcal de turisme del Consell Comarcal del Pallars Sobirà
Camí de la Cabanera, s/n
25560 Sort
Tel. 973 621 002
turisme@pallarssobira.cat
turisme.pallarssobira.cat

Comparteix aquest article