FIRA DE FORMATGES ARTESANS DEL PIRINEU ONLINE

La Fira de Online és una nova manera d’entendre la Fira de Sant Ermengol i en especial, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

En un any tan difícil com el 2020, no hem pogut organitzar la Fira presencial que tant ens agrada, un espai de trobada, de coneixement i de gaudi del món formatger; un esdeveniment que ens fa referents en el món formatger i que és l’emblema de la nostra capitalitat.

Però hem volgut seguir treballant per als formatgers i per als consumidors, i per això, des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, hem creat un canal Youtube propi, vinculat a la pàgina web de la Fira www.firasantermengol.cat

que ofereix de manerapermanent diversos continguts audiovisuals d’interès per als amants del formatge artesà. Des de l’octubre de l’any 2020 i fins al setembre del 2021, cada dia 16 de cada mes, hi penjaremun dels disset videos que es poden seguir des d’aquesta web, al nostre canal Youtube, i sobre els quals hianem informant a través de les nostres xarxes socials.

Aula de tast online

En aquest espai hi trobareu diversos tastos de formatges guiats pels gastrònom Pep Palau, Eugeni Celery i Enric Canut; uns tastos que majoritàriament han estat enregistrats a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell.

A la informació de cadascun dels tastos online,hi disposareu també del llistat de formatges que els composen, les fitxes de tast d’aquests formatges, informació sobre els punts de venda on els podreu trobar, i diferents propostes de maridatges.

Fins al mes de desembre de 2020 hi ha 8 videos penjats a la web. Us oferim una relació del total de les propostes que anireu trobant fins al mes de setembre d’enguany.

Tast de formatges artesans de cabra de l’Alt Urgell i la Cerdanya
Tast de formatges artesans de vaca de l’Alt Pirineu i Aran
Tast de formatges artesans d’ovella del Pirineu Català
Tast de formatges amb condiments
La selecció d’Eugeni Celery
La selecció d’Enric Canut (properament)
Tast guiat de tommes dels Pirineus (properament)
Les dones del formatge (properament)
De postres, formatge (properament)
Tast de formatges Idiazábal (properament)

Tallers de cuina amb formatges

Als tallers de cuina hi trobareu una selecció de cinc restaurants de l’àmbit pirinenc que fan servir el formatge artesà del Pirineu a les seves cartes. El cuiner de cadascun dels restaurants ens proposarà una recepta amb un d’aquests formatges. Des de les cuines dels restaurants, podreu seguir en directe la seva elaboració.

Diego Alias. Restaurant Ca l’Amador de Josa de Cadí
Carme Mora. Espai de Tast del Mas d’Eroles d’Adrall
Núria Bonet. Ca la Núria de Bellver (properament)
Jaume Mora. Fonda Farré de Baro, i Aleix Aytés. Cafè Pessets de Sort (properament)

Formatges d’autor

En aquest espai podreu conèixer tres formatgers artesans del Pirineu català. Amb ells descobrirem la seva forma de vida, el secret de l’èxit dels seus formatges i fins i tot els podrem tastar amb els seus propis comentaris, al costat del gastrònom Pep Palau. Els videos estan enregistrats a cadascuna de les formatgeries.

Francesc Buscallà. Formatgeria Baridà de Bar
Clara Ferrando. Formatgeria Casa Mateu de Surp (properament)
Joan, Imma i Marina Puigcorbé. Formatgeria Mas Lladré-Les Llosses (properament)

www.firasantermengol.cat

Comparteix aquest article