WORKSHOP OCUPACIONAL

Per definició, el terme workshop implica una trobada entre persones que volen aprendre sobre un tema a través del debat i la pràctica

Agafant aquesta idea i connectant-la amb la dificultat de trobar candidats per a les ofertes de feina provinents d’empreses, principalment andorranes, i la quantitat de persones de la comarca de l’Alt Urgell que recerquen feina, va sorgir el primer Workshop Ocupacional l’any 2015.

La primera jornada va tenir lloc el 27 de novembre de 2015 i es va gestar des de la regidoria de treball fronterer de l’ajuntament de la Seu d’Urgell

conjuntament amb el Servei d’Immigració del Govern d’Andorra, el Servei d’Ocupació de Catalunya, i amb la col·laboració de l’associació d’empreses de recursos humans d’Andorra i del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

L’objectiu general de l’organització del workshop per part de totes les parts implicades ha estat sempre promoure l’ocupabilitat de la comarca, apropant a persones que busquen feina amb empreses amb necessitats de contractació.

Les ofertes de feina, en un principi, havien de provenir únicament d’Andorra, però es va ampliar i s’hi van incorporar també empreses de la comarca i fins i tot d’alguna comarca veïna, com ara la Cerdanya o el Pallars Sobirà.

Entre l’any 2015 i 2020, en el marc del Workshop Ocupacional, s’han realitzat més de 1.900 entrevistes de feina i hi han participat 75 empreses amb un total de 594 persones candidates i 68 contractes de feina formalitzats. El lloc on s’han dut a terme les diferents jornades ha estat el Centre Tecnològic i Empresarial de l’Alt Pirineu (CETAP) ubicat a la 3a planta de l’edifici de les Monges, a la Seu d’Urgell.

Format virtual
Aquest any 2020, com tantes de les activitats programades, ja siguin empresarials, culturals o de formació, el Workshop Ocupacional s’ha organitzat de manera virtual els mesos de novembre i desembre amb la participació de 6 empreses, 10 ofertes de feina publicades i un total de 87 persones inscrites.

Aquest format no ha permès la trobada presencial entre candidats i empreses per a realitzar entrevistes i contactes en una data concreta sinó que l’acció s’ha centrat en l’objectiu de fomentar la contractació de persones i millorar les seves competències. En aquest sentit també s’ha organitzat un taller online a càrrec de Mariona López anomenat ‘Eines per a fer una bona entrevista de feina online’, en el que hi han participat una trentena de persones interessades en millorar aspectes actuals en la recerca de feina com ara les entrevistes de feina online.

Consell Comarcal de l’Alt Urgell
Passeig de Joan Brudieu, 15
25700 La Seu d’Urgell
Telèfon: 973 35 31 12
www.ccau.cat

Comparteix aquest article