LA PRODUCCIÓ AGROALIMENTÀRIA DE L’ALT PIRINEU I ARAN

Des de l’IDAPA volem donar suport als projectes productius i també a les iniciatives públiques que els impulsen,

intentant millorar, en qualsevol dels punts de la cadena de valor, l’accés als productes locals i enfortint aquest sector econòmic d’arrel local que és imprescindible per fer de la muntanya un territori resilient, responsable i orgullosament responsable.

La producció agroalimentària és una peça clau de l’economia de l’Alt Pirineu i Aran i una de les que millor defineix la nostra identitat vinculada a la pagesia de muntanya.

Les iniciatives productives aporten valor afegit a l’activitat ramadera i agrícola i permeten el manteniment de l’equilibri ambiental i el reforçament de la nostra cultura gastronòmica. Moltes d’aquestes produccions, a més, es troben ubicades en els pobles més petits de les nostres valls, i són essencials per mantenir-los vius i actius.

Hem recollit les principals iniciatives de cooperació públiques i privades que donen suport al sector agroalimentari a les comarques que integren l’Alt Pirineu i Aran.

Les iniciatives compten amb diferents objectius. Algunes són més promocionals, altres fan també propostes de compra o de visites als productors participants.

PROJECTES LOCALS DE SUPORT AL SECTOR AGROALIMENTARI

Menja’t l’Alt Urgell
Associació formada per petits productors i artesans, amb l’objectiu de promoure i donar a conèixer conjuntament els productes de proximitat i de qualitat que es treballen a la comarca de l’Alt Urgell, així com potenciar l’entorn que els envolta.

Origen Cerdanya
Associació Agroalimentària de Cerdanya, són productors, elaboradors, restauradors, hostalers i comerciants que s’han unit amb l’objectiu comú de donar a conèixer els productes i plats sota el paraigua d’una marca de garantia que els identifiqui de manera conjunta.

Al teu gust Aliments del Pallars
Programa de suport al sector agroalimentari i gastronòmic de l’Ajuntament de Tremp i la comarca del Pallars Jussà.

Del Parc al Plat
Projecte del Parc Natural de l’Alt Pirineu en col·laboració amb els productors i elaboradors de la seva àrea d’influència (Pallars Sobirà i Alt Urgell) i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Val d’Aran Marca de garantia
Marca de garantia que garanteix la qualitat i també que la major part dels productes són elaborats segons les receptes tradicionals de la cuina aranesa.

Productes Alta Ribagorça
Relació d’empreses agroalimentàries així com els productes que produeixen i que es caracteritzen per la seva elaboració artesanal i de gran qualitat. També ofereixen la possibilitat de visitar-ne alguna i comprovar, de primera mà, els diferents processos d’elaboració.

PROECO
Associació de Productors i Elaboradors Ecològics de la Cerdanya i l’Alt Urgell.

Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran
Passatge de l’Alsina, 3
25700 La Seu d’Urgell
Tel. 973 35 55 52
www.idapa.cat
www.sompirineu.cat

Comparteix aquest article