GREEN DESTINATIONS

El Pallars Jussà ha entrat al Top 100 de l’associació internacional Green Destinations per aquest 2020

L’entitat Green Destinations elabora anualment aquest rànquing sobre les destinacions turístiques mundials més sostenibles, en col·laboració amb altres onze organitzacions mundials. La seva finalitat és mostrar actuacions d’èxit, compartir bones pràctiques i, sobretot, “reconèixer la feina i la promoció del turisme sostenible a les destinacions escollides”.

El Pallars Jussà va rebre aquest reconeixement durant l’acte inaugural del congrés Global Green Destinations Days,

una de les principals conferències internacionals dedicades monogràficament al turisme sostenible, que es va celebrar de manera virtual la segona setmana d’octubre. Un reconeixement que només s’ha donat a sis territoris més dins l’estat espanyol.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, va mostrar la seva satisfacció per aquesta distinció, tot recalcant els anys que fa que s’aposta per treballar en estratègies de dinamització turística sostenibles com a eix fonamental per al desenvolupament de la comarca.

La candidatura del Pallars Jussà a Green Destinations incorporava com a un exemple de bones pràctiques el projecte Gratitud Pallars, impulsat per l’Associació Marques de Pastor i el Consorci Leader Pirineu Occidental.

La iniciativa promou que empreses turístiques, població local i visitants contribueixin voluntàriament a la conservació i valorització del patrimoni natural i cultural rural. Això s’aconsegueix a través d’eines de micromecenatge i compensació de petjada ecològica, per identificar i crear microreserves i projectes de recuperació de patrimoni.

Tal com presenta  www.gratitudpallars.cat, el projecte Gratitud vol ajudar a retornar a la natura, al paisatge i al territori tota la felicitat que ens procuren. Gratitud vol reforçar els vincles entre les persones -locals i visitants- i els valors del territori a través de propostes de protecció de la naturalesa i de recuperació de patrimoni.

Epicentre, centre de visitants del Geoparc.
Passeig del Vall, 13
25620 Tremp
973 65 34 70
epicentre@pallarsjussa.cat
www.pallarsjussa.net/ca/epicentre

Comparteix aquest article