EL MUSEU DEL SURO

Ubicat al centre de Palafrugell, el Museu del Suro es presenta com una institució singular per la seva temàtica,

el seu àmbit territorial i la seva vocació de servei, ja que adquireix, conserva, interpreta i realça el patrimoni vertebrat entorn del món del suro a Catalunya, en tant que configurador d’un paisatge, una indústria, unes formes de vida i una identitat comunes.

Té els propòsits de contribuir al desenvolupament social, econòmic i cultural de la comunitat; d’oferir suport a l’educació formal i com a proposta d’educació informal; així com alternativa de creació i de lleure.

El Museu del Suro s’ubica en una antiga fàbrica surera, la més important del sector industrial a Espanya.

Compta, a més d’un passat rellevant dins el sector, amb uns elements poc comuns a les construccions sureres que, sovint, són edificis funcionals sense concessions als elements decoratius ni a la participació d’arquitectes reconeguts. Aquest aspecte fa encara més rellevant el conjunt en què destaquen els elements modernistes, les dimensions i l’estructura.

L’edifici que acull l’actual museu va ser construït l’any 1899-1900 on s’ubicava l’empresa Miquel, Vincke & Meyer fundada el 1900 per Joan Miquel Avellí, Heinrich Vincke Wischmeyer i Pau Meyer Unmack.

En destaca la decoració de la façana principal d’estil modernista, obra de l’arquitecte General Guitart Lostalo, amb l’excel·lent treball de forja a la imponent porta de ferro del carrer Pi i Margall. El Museu del Suro gestiona, a més, el Centre d’Interpretació del Dipòsit Modernista de Can Mario i també el Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda a Llafranc.

Museu del Suro
Placeta del Museu del Suro, s/n
17200 Palafrugell
Tel. 972 30 78 25
info@museudelsuro.cat
www.museudelsuro.cat

Comparteix aquest article