OLOT. LLUÈRNIA 2020 EN TEMPS DE PANDÈMIA UN NOU REPTE

Lluèrnia, festival del foc i de la llum, és ja una proposta plenament consolidada i apreciada per tothom que,

com totes les propostes culturals, afronta el repte d’adaptar-se a les mesures de seguretat sanitària arran de la pandèmia de la COVID-19.

En aquest context incert, proposem una nova fórmula que ens permeti:

Conservar els valors propis de Lluèrnia: participació oberta a tothom, emergència de nous creadors, posada en valor del paisatge urbà i natural, democratització de l’accés actiu a l’art i la cultura, col·laboració amb altres entitats, compromís i cohesió social

Observar els protocols de seguretat sanitària: evitant la concentració del públic en llocs reduïts, controlant i limitant els aforaments en espais tancats, programant esdeveniments de participació individual, incrementant l’ús de les xarxes socials.

Aprofitar per re-configurar el festival recuperant alguns aspectes que la massificació ha eliminat: proximitat, intimitat, interactivitat, personalització, contemplació.

La dispersió com a eina

A grans trets, per aconseguir aquests objectius ens caldrà establir una estratègia que modificarà sensiblement el format del festival, que fins avui s’ha caracteritzat per la concentració de multitud d’espectadors, en poques hores, i en espais situats al centre de la ciutat.
L’estratègia de la dispersió operarà en dos vectors que la faran més efectiva.

Lluèrnia
Consulteu tota la programació a www.lluernia.cat

www.facebook.com/Lluernia/
www.flickr.com/photos/lluernia

Comparteix aquest article