ENCAMP. EL CAMÍ DEL BOSC DEL CAMPEÀ

El bosc del Campeà és un indret idoni per una excursió en família. Està situat a l’obac dels Cortals d’Encamp, un lloc molt conegut i accessible.

És un bosc obert, de pi negre, on se’n poden veure exemplars ben grans enmig d’un sotabosc ric en nabius i nerets (o abarsets com es coneixen a Andorra). Una de les coses que més us cridarà l’atenció, en aquest recorregut, són els colors de l’estrat herbaci que donen un joc de tonalitats diferent cada època de l’any.

El camí que travessa el bosc, a l’estiu, és un jardí de flors silvestres i, els mesos de tardor, les carreroles, cama-secs, rovellons, fredolics, rossinyols o el preuat cep donen la benvinguda, mig amagats, als caçadors de bolets.

El recorregut arriba fins a les fonts del Campeà, on hi trobarem una bonica esplanada. Mentre caminem, és molt important que no ens desviem dels camins marcats perquè és un bosc habitat per espècies protegides com el picot negre, el mussol pirinenc o el gall de bosc, un ocell molt sensible a la presència de persones, i que agraeix els visitants poc sorollosos.

Aquesta és una ruta circular, d’uns 5 quilòmetres amb un desnivell de més /menys 300 m, però si la volem encara més fàcil, la podem fer d’anada i tornada arribant fins a les Fonts i tornant.

Enmig de l’itinerari hi trobarem un berenador i una sorpresa per als més petits: l’Enko, el Tamarro d’Encamp, un personatge de la tradició popular pirinenca, convertit ara en una figura de fusta de grans dimensions que, conjuntament amb altres sis, configuren una ruta per tota Andorra pensada perquè els xics de la família entrin en contacte amb la natura. La ruta es diu Troba el Tamarro.

L’itinerari es pot iniciar des de diferents punts, un d’ells és el rocòdrom dels Cortals, poc després del km 8 de la carretera secundària dels Cortals CS-220, a la parròquia d’Encamp (42° 32’ 19”,01° 37’ 50”), on hi podrem aparcar el cotxe.

Aquesta és una ruta molt interessant per gaudir-la amb un guiatge professional, ja que l’experiència ecoturística amb un bon coneixedor de la fauna i la flora ens farà descobrir els secrets, en aquest cas desconeguts, d’aquest bosc de muntanya.

Oficines de turisme

Encamp-Centre
(+376) 731 000
turisme@encamp.ad
www.encamp.ad

El Pas de la Casa
(+376) 755 100
turismepas@encamp.ad

Comparteix aquest article