EL PALLARS SOBIRÀ, SENSACIONS DE TARDOR

Els paisatges de colors càlids t’acompanyaran a les passejades; els sabors dels bolets de tardor seran al plat de taula;

sentiràs els sons de la fauna i els seus rituals d’aparellament; els ramats de vaques, ovelles i cabres, després de passar tot l’estiu a la muntanya, omplen de vida aquests pobles i valls de l’Alt Pirineu… i ben entrat novembre, potser ens arribi alguna nevada que vagi obrint la porta a l’hivern

Les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu es podran seguir en directe per streaming

Aquesta ha estat la setena edició d’unes jornades que se celebren de manera ininterrompuda des del 2014 a Esterri d’Àneu i que han esdevingut un referent dins l’agenda de qualsevol professional que vulgui desenvolupar els valors d’excel·lència professional que es promouen.

Enguany, a causa del context sanitari actual, l’aforament presencial serà limitat, s’han pres estrictes mesures de seguretat i, a més, per primer cop, les Jornades s’emeten en directe per ‘streaming’, cosa que n’ha permès la seva difusió a tot el món.

Les dates de celebració van ser el 2 i el 3 d’octubre 2020 i en van destacar les conferències d’inauguració i cloenda.

Per una banda, la inaugural, a càrrec de la ministra de Medi Ambient i Sostenibilitat del Govern d’Andorra, Sílvia Calvó. Per altra banda, la conferència de cloenda, a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat del Govern de Catalunya, Damià Calvet.

Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu

De mitjans de setembre a mitjans d’octubre // LA BRAMA DEL CÉRVOL
Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars al Parc Natural de l’Alt Pirineu i Reserva Nacional de Caça de Boumort. La temporada de zel dels cérvols és un dels espectacles sonors més impressionants que ens ofereix la natura. Hi ha punts d’informació i observació habilitats amb una àmplia oferta de visites guiades.
973 62 10 02
otpallarssobira.wordpress.com

De mitjans d’octubre a mitjans de novembre // CONCURS DE FOTOGRAFIA DIGITAL A INSTAGRAM
Parc Natural de l’Alt Pirineu. Els colors de tardor del Parc Natural de l’Alt Pirineu
973 62 23 35
parcsnaturals.gencat.cat/ca/alt-pirineu

Octubre// JORNADES PER A L’EXCEL·LÈNCIA
Esterri d’Àneu. Jornada de reflexió i anàlisi de capacitats que pretén aportar un impuls social, intel·lectual i econòmic a la zona del Pallars mitjançant l’excel·lència professional.
973 62 65 68
www.vallsdaneu.org

3 Oct. // LO LLUMENER
Sort. Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils de nova creació de petit format d’àmbit rural i de muntanya. El programa inclou espectacles, contes, tallers, exposicions, una petita fira de contes i àlbums il·lustrats, una biblioteca ‘a cel obert’, etc.
973 62 00 10
lollumener.cat

11 Oct. // APLEC SAÓ: ARTS I NATURA A L’ALT PIRINEU
Farrera. Petit festival d’arts i natura amb intervencions a la natura d’artistes i presentació de projectes vinculats a la dinamització de les arts i la música a l’Alt Pirineu.
973 62 21 06
farreracan.cat
www.aplecsao.cat

11 i 12 Oct. // CICLE D’ARBRES MONUMENTALS
Vall Cardós i Valls d’Àneu. Descoberta d’itineraris i d’arbres monumentals amb intervencions de dansa i música i degustació de productes artesans locals.
Associació Cultural Gençana
www.dansanatura.com

17 i 18 Oct. // Fira de Santa Teresa
Esterri d’Àneu. Fira ramadera. El dissabte es destina al sector vaquí, amb una subhasta de raça bruna dels Pirineus i una exhibició en un concurs de morfologia. En finalitzar es premia els assistents amb una degustació de carn de vedella IGP, Vedella dels Pirineus Catalans. El diumenge, els protagonistes són els equins de raça Pirinenc Català, amb un concurs de raça, un tast de poltre criat a la zona i el sorteig d’un poltre.
973 62 60 05 / 973 62 65 68
esterrianeu.cat
vallsdaneu.org

24 i 25 Oct. // Fira de Tardor
Tírvia. Una de les fires amb més tradició del Pirineu. Venda d’artesania i productes agroalimentaris locals: bolets, formatges, confitures, xocolate, licors, etc. Demostracions, activitats i tallers per a grans i petits.
973 62 20 73,
tirvia.ddl.net

Novembre

A determinar // SONS DE TARDOR
Estac. Concerts de música tradicional.
973 62 01 67
soriguera.ddl.net

A determinar // CurtÀneu
Esterri d’Àneu. Mostra de curtmetratges de tot el món i de tot tipus de les valls d’Àneu, procedents de festivals prestigiosos.
973 62 65 68
vallsdaneu.org

7 i 8 Nov.// Fira de la Tardor
Sort. Fira multisectorial a l’aire lliure amb tota classe de productes de la zona i mostra d’ovella Xisqueta.
973 62 00 10
sort.cat

Oficina comarcal de turisme del Consell Comarcal del Pallars Sobirà
Camí de la Cabanera, s/n
25560 Sort
Tel. 973 621 002
turisme@pallarssobira.cat
turisme.pallarssobira.cat

Comparteix aquest article