PORTA DEL DELTA. L’AMPOLLA

El mar, la terra i el riu creen paisatges tan diversos que la Mediterrània es concentra

engelosida a la badia del Fangar, contemplant els miratges que neixen amb cada nou dia. Situat a l’extrem sud del golf de Sant Jordi, a la comarca del Baix Ebre, l’Ampolla s’erigeix com la porta del Delta, sent un dels municipis costaners amb més personalitat de les Terres de l’Ebre.

La filosofia que inspira a l’Ampolla com a municipi ecoturista se centra en diversos principis:

minimitzar l’impacte negatiu en el medi ambient; respectar i conscienciar ambientalment i culturalment; proporcionar experiències positives tant als visitants com a la població local; aportar beneficis directes i indirectes a la conservació; promoure la participació de la comunitat local; crear sensibilitat ambiental, social i política, i evitar que es deteriori el medi natural per garantir que les generacions presents i futures puguin gaudir de les meravelles que ofereix aquest petit poble mariner ubicat en el paradís natural del Delta de l’Ebre.

L’Ampolla presumeix de cales i platges pràcticament verges,

perfectes per contemplar paisatges diversos protagonitzats per un Mediterrani en calma. El fons marí de l’Ampolla acull tot un ecosistema ple de biodiversitat que destaca per tenir les colònies de posidònia més importants de la costa mediterrània.

La pràctica de birdwatching a l’Ampolla és una de les activitats més boniques i relaxants que es poden realitzar. La seva privilegiada ubicació constitueix un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental.

L’ostra de l’Ampolla és un dels productes estrella de la nostra gastronomia.

El seu sabor únic es deu a les propietats que li aporta la concentració de nutrients provinents de la barreja d’aigua salada del mar Mediterrani i de l’aigua dolça del riu Ebre. Per endolcir el paladar, tenim un bon repertori de dolços elaborats de forma artesanal: pastissets, coquetes de sagí, coquetes de la creu, coc de brossat (mató), coc de maçana (poma), gelat d’arròs…

Amb 54 hectàrees, la Bassa de les Olles de l’Ampolla és la llacuna més petita del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Les llacunes connecten directament amb la mar i estan envoltades d’arrossars, tot creant un mosaic de textures naturals incomparable. El cicle productiu de l’arròs marca els tempos del paisatge i de la natura, condicionant les oscil·lacions en el nivell de salinitat de la terra incidint directament en la gran diversitat de flora i fauna que conviu al territori.

Oficina de Turisme de l’Ampolla
Carrer Ronda del Mar, 12
43895 l’Ampolla
+34 977 593 011
+34 977 460 018
info@ampollaturisme.com
ampollaturisme.com

Comparteix aquest article