OLOT. LES DEU ESSÈNCIES

1.Volcà Montsacopa:

Icona d’Olot, té la morfologia típica d’un volcà, amb un cràter circular al capdamunt

des d’on gaudireu de les millors panoràmiques de 360° de la ciutat i de la Garrotxa.

Indrets d’interès:
Les grederes, El cràter, Les torres carlines, Església de Sant Francesc, Restaurant El Fortí, Espai de memòria històrica de la Guerra Civil.

2.Nucli antic:

La vila medieval d’Olot es va desenvolupar al segle IX al voltant d’una església romànica ubicada on actualment hi ha el santuari del Tura.

Els terratrèmols del segle XV van destruir bona part de la vila i es procedí a reconstruir-la fora muralla, amb tots els carrers que convergien a la plaça Major.

3.Modernisme:

Tot passejant, deixem-nos portar fins a l’Olot de principis del segle XX,

quan es va redactar el primer pla urbanístic de la població sota les ordres d’Alfred Paluzie, arquitecte municipal d’Olot, que va introduir els principis del Modernisme, els quals havia conegut de primera mà a Barcelona.

4.Els Museus: Olot és una terra d’artistes.

Els Museus d’Olot expliquen la història de la comarca des de diverses òrbites: art i paisatge, ciència i natura, i artesania i faràndula.

Destaquem la creació de l’Escola de Dibuix (1783) com a inici d’una tradició artística que ha vertebrat la vida cultural i industrial de la ciutat.

5.Moixina i Parc Nou

Descobrirem dos espais que comparteixen la singularitat de les rouredes humides, mostra del que havien estat els boscos de les planes d’Olot. Cal remarcar la presència al sotabosc d’espècies de flora extremadament rares al sud dels Pirineus. Indrets de gran bellesa que van inspirar nombrosos pintors de l’Escola d’Olot de Paisatge.

6.Batet i fageda

Trepitjarem la colada de lava provinent del volcà Croscat, on creix la fageda d’en Jordà, i l’altiplà basàltic de Batet, el paisatge que va captivar Fernando Trueba per atorgar a “El artista y la modelo” el to idíl·lic que requeria la seva pel·lícula.

Indrets d’interès: Camí vell de Batet, La fageda d’en Jordà, La Moixina

7.Via verda

Olot és una ciutat per passejar, plena de petits racons amb encant i un bon punt de sortida de moltes rutes senyalitzades per fer excursions a peu per la comarca. Una altra bona manera de conèixer la comarca de la Garrotxa és en bicicleta. Una de les rutes més destacades és la Via verda, traçat que aprofita el recorregut de l’antic tren d’Olot a Girona.

8.RCR Arquitectes

Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta són arquitectes des de l’any 1987 i des del 1988 treballen junts, sota el nom de RCR Arquitectes, a la seva ciutat natal, Olot. RCR Arquitectes són Membres d’Honor de l’Institut Reial Britànic d’Arquitectes (RIBA), Membres d’Honor de l’Institut Americà d’Arquitectes (AIA), Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres de la République Française i Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La seva obra es caracteritza per una voluntat constant de diàleg amb l’entorn, on l’arquitectura es fon amb el paisatge. El darrer guardó que han rebut ha estat el Premi Pritzer 2017, màxima distinció en arquitectura internacional.

9.Productes locals

Olot es caracteritza especialment per aquells establiments que elaboren els seus productes gastronòmics de forma artesanal. Uns productes amb identitat pròpia.

10.Cuina

Les característiques volcàniques de la terra garrotxina fan que el sòl sigui fèrtil i de gran riquesa, la qual cosa repercuteix en la cuina de la comarca, on cultura i natura es troben al plat. La Garrotxa ofereix molta bellesa a les persones que s’interessen per conèixer-la, i la gastronomia és un dels seus principals atractius.

Oficina de Turisme d’Olot
C/ Francesc Fàbregas, 6
Olot 17800
Te. 972 26 01 41
Horari Juliol i agost i setembre
(excepte festes del tura)
de 09 a 14h i de 15 a 19h i Diumenge de 09 a 14h
turisme@olot.cat
www.turismeolot.com

Comparteix aquest article