LA DESCOBERTA DELS PARCS NATURALS AMB FAMÍLIA

Passejar pels espais naturals de Catalunya és conèixer més sobre el nostre patrimoni cultural, arquitectònic i històric. Des d’El Suplement us hem preparat un llistat amb tots aquests indrets.

DELTA DEL LLOBREGAT

El conjunt d’Espais Naturals del Delta de Llobregat està format per una extensió de 93km2 que va des de la zona del Garraf fins a Montjuïc, cap a Sant Andreu de la Barca al nord. És un espai que ha anat creixent amb el pas dels anys fins a esdevenir una zona humida i plena d’aigües subterrànies que doten la zona d’una varietat de fauna i flora increïbles, a més d’uns paisatges preciosos. I passejar per allà pot ser un pla molt bo per fer en família, ja que dins del parc natural hi ha la possibilitat de reservar visites guiades i fer altres activitats pensades per a grans i petits.

GUILLERIES – SAVASSONA

L’Espai Natural de les Guilleries- Savassona és una barreja entre natura i història. La zona està formada per boscos centreeuropeus i mediterranis, i per cingleres de roca nua. Però a més a més hi destaca el seu patrimoni històric gràcies a les activitats tradicionals que encara hi perduren i al famós embassament que va inundar el poble de Sant Romà de Sau. A l’Espai Natural Protegit de Montesquiu hi destaca principalment el Parc del Castell de Montesquiu, on a banda d’haver-hi grans esplanades verdes i petites zones que connecten amb la natura, hi ha aquest castell que és un símbol de la història. Per passar el dia en família es poden fer rutes tant per l’espai natural de Montesquiu com accedir al castell per conèixer una mica més a fons aquesta estructura construïda per Guifre I El Pilós.

MONTSERRAT

El Parc Natural de la Muntanya de Montserrat és, potser, un dels emblemes de tota Catalunya.
L’estranya i curiosa forma de la seva serralada sempre deixa bocabadat a qualsevol. Per aquest parc es poden fer rutes de diferents dificultats, moltes d’elles aptes per a fer en família. I a més a més, sempre hi ha temps per visitar el monestir de Montserrat o viatjar d’una manera diferent amb el seu tren cremallera o bé el seu telefèric.

MASSÍS DEL PEDRAFORCA

El Parc Natural del Massís de Pedraforca és un lloc perfecte per perdre’s per la muntanya i fer passejades envoltades de natura. Hi ha rutes de diverses dificultats i moltes d’elles són aptes per a fer en família amb nens petits. A més a més, al llarg de tot el parc hi ha espais on es pot gaudir de la muntanya amb comoditats, com les zones de pícnic i esbarjo per a nens. I fins i tot, pels voltants, hi té un petit parc d’aventures!

Parcs naturals de Catalunya
parcsnaturals.gencat.cat

Comparteix aquest article