4 RUTES GUIADES A ENCAMP PER DESCOBRIR EL PATRIMONI PIRINENC

Descobrir el patrimoni cultural amb una visita guiada és una de les propostes d’aquest estiu de la parròquia d’Encamp.

Quatre rutes turístiques, a quatre emplaçaments singulars de la parròquia, perfectes per un estiu en família.

Encamp, situat al bell mig geogràfic d’Andorra, és una destinació excepcional per gaudir de la natura i el patrimoni pirinenc.

La primera ruta a destacar és la Ruta dels Orris, on coneixereu de primera mà l’autèntica vida de muntanya, on es pot visitar una cabana de pastor situada al llac del Cubil. Per arribar, agafarem el Funicamp, un dels telefèrics més llargs d’Europa que ens porta a 2.600 metres d’alçada en vint-i-cinc minuts, i just a la sortida ens esperarà un bus 4×4, què ens permetrà descobrir paisatges idíl·lics amb la combinació perfecta entre natura i les construccions de pedra seca tant emblemàtiques de les muntanyes pirinenques.

La visita al Museu Casa Cristo, situat al centre del poble, és la segona proposta. Visitar aquest museu és endinsar-se al passat.

Res ha canviat des de que al 1947 les seves darreres propietàries decidiren tancar-la i emigrar a França. Els més petits descobriran coses noves i els més grans, de ben segur que recordaran la seva infantesa. La visita dura poc més d’una hora i just al sortir podem fer un passeig pel Tremat i la Mosquera, dos dels nuclis més emblemàtics de la parròquia.

Seguint amb les rutes més “urbanes” trobarem la ruta als nuclis tradicionals. Encamp és una vila acollidora que conjuga tradició i modernitat, edificis contemporanis conviuen a la vora de cases centenàries. En aquesta ruta es pot descobrir en primera persona els raconets més amagats i les esglésies més autèntiques. A més a més es pot gaudir d’un bon menjar gràcies als artesans i restauradors del país que ofereixen el millor de la terra a la taula.

L’última ruta guiada és la de Sant Romà de les Bons, una autèntica joia preservada des del 1164.

L’estil romànic d’aquest conjunt monumental que s’alça en un entorn elevat que permet contemplar una bona vista panoràmica de la vila. Hi trobarem fragments originals de pintures romàniques i una autèntica joia de l’art d’època moderna a Andorra, un retaule gòtic del segle XVI.
Les rutes guiades es poden fer cada dia de la setmana amb reserva prèvia a turisme d’Encamp. La resta de l’any els cap de setmana exceptela dels Orris perquè la neu ho tapa tot. El preu de les visites són 5€, gratuites per als nens menors de 10 anys i per als joves i jubilats, 3€.
Es pot descobrir cada una de les rutes guiades i fer-ne un tastet a través d’uns audiovisuals que et permeten fer-te una idea del que pot arribar a ser una experiència cultural i de natura molt especial.

Oficina de Turisme d’Encamp
Plaça del Consell, 1,
AD200 Encamp, Andorra
www.encamp.ad

Comparteix aquest article