VINE AL PALLARS, VIU EL JUSSÀ. UN MÓN D’EXPERIÈNCIES AL PALLARS JUSSÀ

Ja són més d’un centenars d’empresaris i productors els que s’han sumat

a aquesta iniciativa que va néixer el 2013, amb només 17 socis, per tal d’incentivar, millorar i donar a conèixer l’atractiu turístic de Pallars Jussà. Aquest 2020, i per setè any consecutiu, torna la Guia Vine al Pallars Viu el Jussà. Un directori de les empreses turístiques i productores del Pallars que posa en relleu el gran valor lúdic, paisatgístic, cultural i patrimonial de la comarca.

Amb més de 70 activitats dividides en les 4 estacions de l’any, la Guia Vine al Pallars Viu el Jussà és un recull de l’oferta turística de la comarca que permet al viatger descobrir la comarca vivint-la com un més del seus habitants. Més enllà del seu atractiu paisatgístic i de la gran oferta d’activitats lliures com el senderisme, la Guia de Viu Jussà ens ofereix la possibilitat d’endinsar-nos en l’activitat productora de la comarca.

Una guia amb oferta adaptada a tothom

Aquest projecte ens permet conèixer el procés de producció del vi, la cervesa i els licors de la mà dels productors. Es poden visitar les vinyes i cellers de vuit productors locals, una fàbrica de cervesa, una empresa de licors i, fins i tot, explotacions ramaderes d’ovella xisqueta i vaca bruna dels pirineus.

Pels amants de la natura i les activitats d’aventura, la guia ofereix activitats com la brama de cérvol, només a la tardor, el barranquisme i activitats aquàtiques a l’estiu con el pilates Sup Lake que fusiona l’essència del pilates, amb el ioga i el fitness sobre una taula de SUP, l’esquí de muntanya i raquetes a l’hivern i activitats de senderisme i descobriment de la natura durant tot l’any.

Pel altra banda, si el que desitja el viatger és descobrir el patrimoni cultura

i la tradició de la comarca, la guia ofereix visites guiades a espais com el Castell de Mur, les botigues museu de Salàs o les centrals hidroelèctriques de Talarn i la Torre de Cabdella.

Més enllà de les activitats programades durant tot l’any, el viatger pot trobat a la guia allotjaments de tots tipus per la seva estada al Pallars Jussà: hotels, cases rurals, albergs, càmpings i apartaments.

Pel que fa a l’oferta gastronòmica, Vine al Pallars Viu al Jussà ens ofereix una oferta àmplia i molt variada de cuina local. Des de la local més tradicional a la cuina més de Vanguardia posant èmfasi en el KM 0 i en el màxim respecte pel producte de la zona.

Per últim, la guia és un recull de la gran majoria de productors locals

que treballen la terra, la ramaderia i la matèria prima local per tal de donar-la i conèixer i fer arribar la comarca arreu. La Guia Vine al Pallars Viu el Jussà es converteix, així en un programa de visites guiades, activitats, degustacions de productes i altres experiències que ajuden a conèixer la diversitat de la zona.

Sens dubte, el Pallars Jussà és una comarca molt diversa, rica en tradició i cultura i amb una àmplia oferta turística capaç de fer gaudir al viatger de l’experiència de conèixer i descobrir aquest territori.

Epicentre, centre de visitants del Geoparc
Passeig del Vall, 13
25620 Tremp
973 65 34 70
epicentre@pallarsjussa.cat
www.pallarsjussa.net/ca/epicentre

Comparteix aquest article