EL PALLARS SOBIRÀ, NATURA EN ESTAT PUR

L’ajuntament de Soriguera ha promogut la dinamització

d’una escola de pesca al poble de Baro. Amb l’arribada del bon temps, les valls del Pallars Sobirà s’omplen de colors, els rius guanyen protagonisme i la pesca es consolida encara més!

La pesca és una de les activitats més antigues en la història de la humanitat i una de les més practicades al nostre territori. Consisteix en capturar peixos ja sigui per menjar, com a trofeu o bé per diversió.

Al Pallars Sobirà sempre s’ha pescat, i és que tenim uns medis que inciten a fer-ho! El riu Noguera Pallaresa, conegut arreu del món per la força de les seves aigües, creua tota la comarca de nord a sud i disposa de trams molt variats per a la pràctica d’aquesta.

Cada any són més els que s’aventuren i s’interessen per aquest esport

i és per aquest motiu que al Pallars Sobirà s’estan prenen iniciatives per a millorar tot el que envolta aquest sector. L’ajuntament de Soriguera ha promogut la dinamització d’una escola de pesca al poble de Baro. L’objectiu d’aquesta acció és promoure aquest esport, ensenyar-lo als nouvinguts, ajudar als que volen millorar la seva tècnica i alhora, proporcionar coneixements a la població per a fomentar l’educació i sensibilització del medi aquàtic en la nostra societat.

A més a més, durant l’any l’escola realitzarà tot tipus d’activitats, totes elles gratuïtes gràcies a un ajut que el departament d’Agricultura va atorgar a l’Ajuntament de Soriguera.

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

esdevé la zona de qualitat acústica més gran de Catalunya. La declaració de protecció en aquesta zona busca posar en valor la seva qualitat acústica i preservar-la. D’aquesta manera, se la dota d’una protecció jurídica envers la contaminació acústica i s’implanta un pla d’actuacions que en permeti la conservació i la millora del seu ambient acústic. La declaració també comporta la necessitat de difondre la seva existència i de promoure activitats de sensibilització i educació ambiental, a més de promoure el turisme sostenible al voltant d’activitats que permetin gaudir de la tranquil·litat, l’escolta dels sons de la natura, etc.

La direcció del Parc Nacional, amb la col·laboració de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural i de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, va iniciar l’any 2016 el procés de declaració del parc com a Zona d’especial protecció de qualitat acústica per preservar la pau, la tranquil·litat i els sons naturals, així com fomentar-ne els seus valors associats ja siguin culturals, científics, paisatgístics o naturals, desenvolupant-hi activitats.

Plànol-guia del Parc Pirinenc de les Tres Nacions

L’estiu del 2019 es va presentar a l’Arieja la imatge gràfica del Parc Pirinenc de les Tres Nacions. El disseny de la nova imatge posa de relleu l’aliança de les parts, mitjançant el dibuix de tres muntanyes disposades en un cercle que les uneix, amb els colors de les banderes de les tres nacions implicades, i amb el text tant en català com en francès.

Actualment s’està treballant en un mapa conjunt de l’espai protegit transfronterer, elaborat amb la col·laboració de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, l’Institut Nacional de la Informació Geogràfica i Forestal de França, i el departament de cartografia del Govern d’Andorra. Es preveu que es pugui presentar durant el 2020.

El Parc Pirinenc de les Tres Nacions és fruit de l’acord signat l’agost del 2018 entre el Parc Natural de l’Alt Pirineu (Catalunya), el Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises (França), el Parc Natural de la Vall de Sorteny (Andorra) i el Parc Natural comunal de les Valls del Comapedrosa (Andorra). L’objectiu és posicionar aquesta àrea geogràfica transfronterera en el mapa del turisme de natura a Europa mitjançant accions al voltant del patrimoni natural i cultural, el paisatge, iniciatives per al desenvolupament sostenible, la valorització dels recursos i el desenvolupament de l’economia local, la mobilitat, el turisme sostenible i l’ecoturisme, la promoció d’energies renovables i l’adaptació al canvi climàtic.

Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà
Camí Cabanera, s/n
25560 Sort
Tel: 973 621 002
a/e: turisme@pallarssobira.cat
turisme.pallarssobira.cat

Comparteix aquest article