DESTÍ MUNTANYA, EXPERIÈNCIA BTT

L’estiu es presenta amb novetats a les muntanyes d’Encamp i el Pas de la Casa:

11 circuits de BTT per descobrir paisatges idíl·lics amb la combinació perfecta de família, bicicleta i muntanya. Com a punt de sortida, el Funicamp, un dels telefèrics més llargs d’Europa que et porta a 2.600 metres d’alçada en vint minuts.

Encamp, situat al mig geogràfic d’Andorra, és una parròquia a peu de pistes

durant l’hivern gràcies a aquest telefèric. Durant l’estiu es transforma en la porta d’entrada a una muntanya plena d’opcions de senderisme, pesca, ecoturisme, patrimoni natural i cultural,… i també bicicleta. Aquest estiu, des del 4 de juliol fins al 13 de setembre, el Funicamp estarà obert per gaudir dels 11 recorreguts per a bicicletes “Tot Terreny”, que inclouen les modalitats cross country, Ebike, Enduro-All Mountain i Gravel.

Els itineraris senyalitzats s’ubiquen als Cortals d’Encamp i a la zona de Grau Roig i van des dels 5 km, el més curt, fins als 40km de distància, el més llarg. Compten amb diferents nivells de dificultat i permeten descobrir llacs, boscos, fauna i flora sobre dues rodes, tant amb recorreguts circulars com lineals.

Els itineraris més fàcils els trobarem a la zona del Port d’Envalira, on podem aproximar-nos fins al Pic Maià o al Coll Blanc, fins i tot amb els més petits de la família. Aquests recorreguts permeten descobrir entorns amagats per la neu durant l’hivern que esdevenen entorns increïbles durant l’estiu.

Una altra zona atractiva per la pràctica de la BTT,

però amb un punt més d’exigència física, la trobem a la zona superior del Funicamp, on podem enllaçar cap al Pla de les Pedres o el Llac de Pessons, per arribar fins a Grau Roig.

A la zona de Solanelles, i cap a l’altra vessant més occidental, podem trobar recorreguts més enfocats a bicicletes tipus All Mountain-Enduro i fer llargues baixades de caràcter més tècnic, amb diferents nivells de dificultat, que permeten arribar fins a la zona dels Cortals, després Les Pardines i fins a la mateixa població d’Encamp. És per això que s’ha creat un “forfait” especial de 3 pujades per 10€ per fer ús del Funicamp més d’un cop durant el mateix dia.

Els recorreguts, permeten l’ús de bicicletes tipus BTT “convencional”, Gravel i Enduro. Una molt bona opció per salvar els desnivells de la zona, és l’opció de la bicicleta elèctrica, ja sigui pròpia o bé de lloguer, que es pot trobar a qualsevol de les botigues de la mateixa població i que ens permeten una experiència més familiar.

Els “tracks” es podran descarregar a través del web encamp.ad per a dispositius mòbils o GPS i a les oficines de turisme hi podreu trobar tota la informació complementària. Gaudiu de la muntanya sobre rodes.

Oficines de Turisme
Encamp-Centre
(+376) 731 000
turisme@encamp.ad
www.encamp.ad

Encamp-Funicamp
Encamp
(+376) 834 011
turismefunicamp@encamp.ad
El Pas de la Casa
(+376) 755 100
turismepas@encamp.ad

Comparteix aquest article