25È FESTIVAL DEL COMTE ARNAU

Maragall a casa

Espectacle de Josep Maria Jaumà dirigit per Dolors Vilarasau
4 de juliol de 2020, a les 22 h, al claustre del Monestir.

Els versos, articles, discursos i cartes de Joan Maragall van suposar un canvi de rumb en la literatura, el pensament i la cultura catalana en general. En aquesta línia, aquest espectacle, ideat per commemorar el centenari de la seva mort, celebra tot allò que va assolir l’autor, tot i els obstacles de l’època, i posa en relleu el pensament i l’actitud que evocava. I és que Maragall i la seva obra continuen essent un referent literari, moral i cívic indispensable.

Des del menjador de la seva casa de Sant Gervasi, reproduït al claustre del Monestir de Sant Joan de les Abadesses, Joan Maragall explica les seves vivències, els seus somnis i el seu ideari amb un espectacle construït a partir d’articles, poemes i correspondència personal.

Xarop de Canya

La balada del Comte Arnau
11 de juliol de 2020, a les 22 h, espectacle itinerant pels carrers de la Vila Vella.

L’any 1999 la companyia Xarop de Canya va crear un espectacle itinerant basat en la llegenda del Comte Arnau, segons la seva particular visió i estil de teatre de carrer. L’espectacle, de gènere trobadoresc, narrava la llegenda en diferents espais de la vila. Enguany, després de dues dècades, la companyia presenta La balada del Comte Arnau amb una mirada diferent, nous recursos musicals, teatrals, visuals i escenogràfics aplicats a l’art al carrer i adaptats als nous temps que ens ha tocat viure.

Sanjosex

Dos somnis
18 de juliol de 2020, a les 22 h, al claustre del Monestir.

Sanjosex presenta nou disc. Dos somnis inclou les primeres cançons originals de Carles Sanjosé, enregistrades amb la seva banda habitual, després de l’àlbum Festival (Bankrobber, 2014). Pocs músics del nostre país posseeixen un signe d’identitat tan característic com Sanjosex amb la guitarra clàssica. Una pulsió única i inconfusible, que relliga amb gust i naturalitat la tradició musical dels Països Catalans. Si hi sumem la seva veu, unes lletres marca de la casa i el so de la banda que l’acompanya, retrobem la fórmula que va impregnar clàssics ja atemporals com Animal salvatge o Futur incert i ara reapareix al servei d’una colla de cançons originals enregistrades poc abans del confinament.

The Suitecase Brothers

25 de juliol de 2020, a les 22 h, al claustre del Monestir.

Després de vint anys de trajectòria, gràcies al seu talent i a la seva tenacitat, aquest duet format pels germans Santos i Víctor Puertas de Sant Just Desvern s’ha fet un lloc en el món del blues a escala internacional. Després de guanyar l’any 2013 el premi al segon millor grup acústic a l’International Blues Challenge, la competició més gran de blues a escala mundial que té lloc als Estats Units, no han parat de recollir premis i admiració.

L’harmònica i la veu d’en Víctor Puertas i la veu i la guitarra del seu germà Santos es complementen perfectament, com només dos germans ho poden arribar a fer. Les harmonies i el seu so únic fan que, tant el públic més exigent i entès en la música d’arrels, com el més profà, que potser escolta blues per primera vegada, gaudeixi d’un viatge en el temps, quan la música es feia per fer gaudir i per deixar els problemes de la vida quotidiana enrere.

Andrea Motis

Emotional Dance
1 d’agost de 2020, a les 22 h, al claustre del Monestir

Després d’editar sis discos aclamats per la crítica al costat del baixista Joan Chamorro, la trompetista, cantant i compositora establerta a Barcelona, Andrea Motis, debuta en solitari sota el segell Impulse! Records amb l’àlbum Emotional Dance. La impressionant connexió musical que l’artista ha creat amb Chamorro els últims anys es mostra intacta i reforçada en aquest últim treball. Entre les destacades interpretacions que conté el disc hi ha, a més de la de l’esmentat baixista, la del pianista Ignasi Terraza, el bateria Esteve Pi i el guitarrista Josep Traver, com a nucli dur de la formació.

Els desitjos del Comte Arnau

La història del Comte Arnau en uns escenaris màgics.
Visita dramatitzada
12, 13, 19, 20, 26 i 27 d’agost, a les 21 h, al Palau de l’Abadia
Els racons més suggestius de Sant Joan de les Abadesses en són l’escenari. La vida del Comte Arnau n’és el tema. Un recorregut dramatitzat i fascinant n’és l’experiència. Viure una nit singular recorrent  la vida del Comte Arnau. Escenografies, decorats i actors fan possible endinsar-se en una llegenda que representa la vida d’aquest mític personatge.

Cercant les petjades del Comte Arnau

Caminada nocturna
22 d’agost, a les 21 h. 12

Una passejada nocturna que ens descobreix els camins que recorria el Comte Arnau pels voltants de Sant Joan de les Abadesses. Durant el recorregut hi haurà l’oportunitat de conèixer una part de la llegenda del Comte Arnau i els assistents podran gaudir d’un ressopó. Per a participar en aquesta activitat és obligatori l’ús de calçat adequat i un lot o frontal.

El dolç del comte Arnau

Es pot degustar el dolç del Comte Arnau, inspirat en els receptaris de la cuina medieval, als restaurants, les fleques i les pastisseries de la vila.

Festival del Comte Arnau
Informació i venda d’entrades:
Palau de l’Abadia
Ofi cina de Turisme
Tel. 972 720 599
www.santjoandelesabadesses.cat

Comparteix aquest article