VILA-SECA, LA PINEDA PLATJA: MÉS A PROP QUE MAI

De la costa a la terra ferma, Vila-seca, la Pineda Platja és un autèntic oasi

per gaudir d’unes vacances inoblidables en família. En ple cor de la Costa Daurada, el seu clima mediterrani i la seva gran diversitat d’oferta turística, la converteixen en una destinació ideal per gaudir de la natura, el benestar i la diversió durant tot l’any.

Vila-seca, la Pineda Platja compta amb grans espais oberts. Els gairebé 4 quilòmetres de platja d’alt valor paisatgístic són l’essència de la població. Caminant pel passeig que envolta la platja de la Pineda, s’arriba al Parc del Pinar de Perruquet, un espai natural de 2’5 hectàrees ubicat en primera línea de mar i inspirat en els principals elements de la natura: el vent, la llum, l’ombra, la terra i l’aigua. Un lloc únic on seure a descansar i gaudir de les vistes.

Castell de Vila-seca

Més enllà, al mateix passeig, destaca el símbol més representatiu de la Pineda: el grup escultòric Pineda. Vuit pins de 24 metres d’alçada construïts amb 130 tones d’acer i coure. Dissenyats per l’artista Xavier Mariscal, han donat la volta al món com a símbol de Vila-seca, la Pineda Platja.

A Vila-seca també es troba la Séquia Major. Aquest espai protegit obre les seves portes únicament d’agost a febrer, època en la que no nidifiquen les aus. És la zona d’aiguamolls més important que existeix a Catalunya entre el Delta de l’Ebre i el Delta del Llobregat. Amb 17’3 hectàrees, la Séquia Major alberga una gran biodiversitat i suposa un punt important de pas i descans per a les aus migratòries. Les visites són gratuïtes, duren dues hores i es realitzen en diversos idiomes. En elles, es poden descobrir les petjades, les plomes, els nius i les restes de menjar que han deixat els animals. A més s’observen espècies protegides i aus a través dels prismàtics.

Platja de la Pineda

L’oferta turística de Vila-seca inclou una gran varietat de propostes

d’oci i entreteniment per a tota la família. D’una banda, PortAventura World, un dels majors resorts d’oci d’Europa amb el parc Ferrari Land, únic a Europa. I, pels que els apassionen les activitats aquàtiques, tant Aquopolis Costa Daurada, el parc aquàtic més gran de Catalunya, com el Caribe Aquatic Park de PortAventura World ofereixen espectaculars atraccions per passar un dia en família.

Uns 5 quilòmetres separen el centre històric de Vila-seca del nucli de la Pineda. És possible recórrer-los a peu o amb bicicleta, donant un agradable passeig pel Raval de la Mar i a través de la passarel·la des de la qual es pot gaudir d’unes fantàstiques vistes. Abans d’arribar a Vila-seca, és obligat realitzar una parada al Parc de la Torre d’en Dolça. En aquest espai es troba la Torre d’en Dolça, edificada al segle XII, i que es va convertir en una guarnició permanent durant el segle XVI, època en la qual la pirateria va causar més estralls. Aquest parc és un espai públic que permet practicar esport, realitzar activitats, relaxar-se i gaudir de la naturalesa a grans i petits.

Al centre històric de Vila-seca és possible conèixer els punts d’interès del seu patrimoni cultural, a través d’una ruta marcada amb tòtems identificatius situats en els monuments més rellevants. Els tòtems incorporen un codi QR que enllaça a la informació de cadascun dels monuments, disponible en 5 idiomes. Entre aquests destaca el Castell de Vila-seca i les exposicions artístiques que acull.

www.lapinedaplatja.info
Telèfon 977.39.03.62
Facebook, Twitter i Instagram: @lapinedaplatja

Comparteix aquest article