VIES VERDES DE GIRONA UNA GRAN OPCIÓ PER AQUEST ESTIU

Les vies verdes de Girona són unes rutes de comunicació exclusives per a vianants i ciclistes,

és a dir, en la major part segregades del trànsit a motor. Ideals per a passejades tranquil·les i segures amb família i amics.

A les comarques de Girona, actualment existeixen 160 km de vies verdes, i segueixen en expansió.

Les primeres del territori van ser:

  • La ruta del Ferro i del Carbó, entre Ripoll – Sant Joan de les Abadesses i Ogassa-
  • Les rutes del Carrilet I (Olot – Girona) i Carrilet II (Girona – Sant Feliu de Guíxols, que recuperaven fidelment el traçat d’antics trams ferroviaris en desús.

A partir de 2008 es va crear la ruta del

  • Tren Petit (Palamós – Palafrugell)
  • Es va recuperar uns quilòmetres de l’antic camí Ral i Ramader de Campdevànol i en els darrers anys s’ha anat teixint una xarxa de connexió arreu del territori, amb l’inici de la futura ruta que recuperarà el
  • Traçat del Tren Pinxo (ara Girona – Sarrià de Ter i en projecció Sarrià – Banyoles – Serinyà)
  • La ruta Termal (que connecta Caldes de Malavella amb Cassà de la Selva) i
  • Altres connexions al sud de Girona, com Fornells – Campllong.

L’any 2020 s’estan construint més trams arreu del territori. Un de molt important per al Ripollès és el que unirà Sant Joan de les Abadesses i la vall de Bianya amb traçat de via verda, i permetrà viatjar dels Pirineus al mar Mediterrani per una ruta segura de senderisme i cicloturisme. També s’ha treballat en la connexió de Sant Joan de les Abadesses amb la colònia Llaudet i fins a Camprodon, i d’allà a Llanars. I es projecta la connexió de Campdevànol amb Ripoll.

Connexió amb altres grans rutes

A més de ser vies de comunicació, les rutes de les vies verdes són vies de coneixement del territori, doncs ens permeten descobrir el patrimoni natural i cultural de les poblacions que travessen, i tenen múltiples usos: sortides en temps d’oci, amb propòsit esportiu, viatges de cicloturisme o senderisme de diversos dies, passejades saludables o mobilitat diària, entre les principals.

A més, des de l’any 2013, les vies verdes estan connectades a una gran anella cicloturística que uneix les comarques gironines amb el sud de França: la ruta Pirinexus, amb 3653 quilòmetres pedalables. Una gran alternativa de mobilitat sostenible per conèixer les nostres comarques, la Catalunya francesa i connectar també amb Eurovelo8, una gran ruta europea que ressegueix part de la costa Mediterrània.

Oficina de Turisme de
Sant Joan de les Abadesses
Plaça de l’Abadia, 9
17860 Sant Joan de les Abadesses
Tel. 972 72 05 99 · Fax: 972 72 05 60
www.santjoandelesabadesses.cat
turisme@santjoandelesabadesses.cat

Consorci Vies Verdes de Girona
C.Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona
Tel. 972 48 69 50 · Fax: 972 48 69 59
info@viesverdes.org
www.viesverdes.cat

Comparteix aquest article