LA RUTA DEL TER

La Ruta del Ter, creada i gestionada pel Consorci del Ter, és un recorregut que ressegueix el curs del riu Ter i que es pot fer tant a peu (ruta senderista) com en bicicleta (ruta ciclista).

Enllaça dos pols d’atracció turística, els Pirineus i la Costa Brava. L’itinerari ofereix la possibilitat de conèixer i descobrir el riu, des del seu naixement a Ulldeter (Setcases), a 2.200 metres dins el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, fins a la desembocadura a la Mediterrània, a la Gola del Ter (Torroella de Montgrí – l’Estartit), al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Bona part del recorregut està inclòs a la Xarxa Natura 2000.

La ruta permet descobrir el llegat que el riu ha anat deixant a banda i banda de les seves ribes, símbols del dinamisme de la seva gent. També, permet descobrir un paisatge canviant: alta muntanya alpina, mitja muntanya, agrari, costaner, urbà, riberenc i aiguamolls. Al llarg del seu recorregut es distingeixen clarament cinc paisatges lligats a territoris molt diversos entre si: Pirineus, Meandres d’Osona, Embassaments de Sau-Susqueda-el Pasteral, del Pasteral a Girona i Plana del Baix Ter.

En la major part del recorregut, ambdues rutes, senderista i ciclista, comparteixen traçat, sobretot a partir de la pista dels embassaments. Durant la ruta hi ha una senyalització específica de seguiment que permet seguir el traçat de principi a fi. La ruta a peu, està marcada de color verd, i la ruta en bicicleta, de color vermell grana. La majoria de senyals estan col·locades en pals de senyalització existents i fanals; també trobareu pilones indicadores, adhesius i marques pintades en arbres i/o pedres. A vegades, per causes diverses, la senyalització pateix desperfectes i pot causar confusió a l’usuari. Per aquest motiu, es recomana baixar els tracks GPS de la pàgina web de la Ruta del Ter (www.rutadelter.cat) ja que poden ser útils per no perdre la pista. Aquest 2018, a més, pots seguir la Ruta del Ter a través de l’aplicació Natura Local.

Entorn a la Ruta del Ter, el propi Consorci del Ter està creant rutes dels afluents que connecten amb la principal. És el cas de la Ruta del Gurri, la Ruta del Freser, la Ruta de la Riera de la Gorga, la Ruta de la Riera de Les Llosses, la Ruta de la Riera d’Osor, la Ruta de l’Onyar o El camí Voramera / Ruta del Brugent.

La ruta del Ter
93 850 71 52
972 40 50 91
comunicacio@consorcidelter.cat
www.rutadelter.cat

Comparteix aquest article