GRANDVALIRA AMB L’ESPORT D’ELIT

Un cop més, Grandvalira mostra el seu compromís vers l’esport i la neu apostant per portar al seu domini el millor entreteniment per als visitants.

L’estació més gran del sud d’Europa ofereix a les seves instal·lacions la celebració de tot tipus de competicions d’esports d’hivern per excel·lència, tant de categories professionals com de la base.

Gràcies a la incorporació d’Ordino Arcalís a Grandvalira Resorts, una de les estacions de referència per practicar la modalitat d’esquí fora pista, s’afegeix a la llista l’esdeveniment per excel·lència de freeride que aplega els millors exponents internacionals del moment i que se celebra en 5 seus de diferents països del món, sent una d’elles Andorra.

Competicions llegendàries

L’estació acull les competicions insígnia de diferents modalitats d’esquí i snow. Una d’elles, exclusiva d’esquí, és una de les que més història arrosseguen. Es tracta del Quilòmetre Llançat (en anglès Speed ​​ski), sorgida després que els treballadors de les mines d’or i fusta de les Muntanyes Rocoses americanes comencessin a organitzar trobades i competicions en les seves estones lliures. Però fins el 1930 no tindria lloc la primera competició oficial a Saint Moritz (Àustria). A Grandvalira, aquest 2020 es tornarà a celebrar de l’10 a l’13 d’abril. Es tracta d’una prova de la Copa del Món de velocitat realitzada a la pista Riberal del sector de Grau Roig, de 900 metres, amb una zona de 450 metres més per a la frenada i un pendent màxim de 74% que permetrà als esquiadors arribar fins 200km/h ajudats només dels seus esquís.

Per la seva banda, la Total Fight Més una competició de freestyle en la qual es valora l’estil i la capacitat per a realitzar trucs. Els orígens aquesta disciplina es remunten als anys 30 a Noruega, quan els esquiadors feien diferents acrobàcies en els seus entrenaments d’esquí alpí. I no va ser fins a la dècada de 1950 quan es van començar a realitzar les primeres exhibicions als Estats Units. En aquesta competició disposa de modalitat d’esquí i de surf de neu; consisteix a baixar una pista realitzant trucs amb l’ajuda de rampes i mòduls, que poden ser baranes o calaixos de tot tipus i formes. Es realitza a l’Snowpark el Tarter, situat al sector homònim i que compta amb 1,3 quilòmetres de longitud. Les proves tindran lloc del 28 a l’30 de març per la modalitat de snow i del 4 al 6 d’abril per a la d’esquí.

Grandvalira també acull en el seu domini La Sportiva Andorra Skimo, la primera competició d’aquest 2020 a l’estació: una prova d’equips de 2 o 3 integrants que consisteix en una travessa d’esquí de muntanya amb un recorregut que comença a Naturlàndia, a tocar de l’entrada d’Andorra, i té la meta al sector de Grau Roig a l’estació de Grandvalira. Tot això passant per 6 refugis de muntanya, 3 estanys i un llac. En total, aquesta cursa recorre 30 quilòmetres de muntanyes andorranes i tindrà lloc els dies 22 i 23 de febrer.

La competició més innovadora pel que fa a estructura és la Slvsh Cup. Aquesta competició no es realitza davant d’un públic físic. Això pot sonar estrany, però es tracta una competició que es realitza a través de les xarxes socials, a la qual els participants són gravats per un equip audiovisual realitzant trucs al Sunset Park by Henrik Harlaut del sector Peretol de Grandvalira. La prova consisteix en duels de 2 participants per fase, es proposen trucs a realitzar i el primer que en falli 5, perd. La competició se celebrarà del 14 al 20 de març i el resultat de la competició es coneixerà a través del web de Slvsh, unes setmanes després per al gaudi de tots els internautes.

Les competicions d’Ordino Arcalís

Les competicions professionals necessiten bons esquiadors per fer de la rivalitat un joc més interessant, per això els esquiadors han de començar a entrenar i entrar en la dinàmica de la competició el més aviat possible. La competició per als joves de la modalitat d’esquí alpí celebrada a Ordino Arcalís es diu Trofeu Borrufa i se celebra en 2 categories diferents: U14 per a joves de 13 a 14 anys i la U16 per als de 15 a 16. En aquesta competició participen països de tot el món i està recolzada per la Federació Internacional d’Esquí (FIS) mitjançant un comitè anomenat Children Races Organizing Commitee, que impulsa l’esport de competició des de molt jove. Se celebra a les pistes d’Ordino Arcalís del 27 al 31 de gener.

Finalment, una modalitat fora del que és habitual, que no es realitza dins de cap sector esquiable marcat per l’estació, és la prova del Freeride World Tour (FWT). Aquesta competició, que compta amb una versió per a menors, el Freeride Junior Tour (FJT), consisteix en esquiar per les fora pistes, en zones amb neu verge, roques i salts. En definitiva, es tracta d’esquiar pel costat més salvatge de la muntanya. La prova es realitzarà de el 28 de febrer a el 4 de març a Ordino Arcalís, l’estació que compta amb la millor situació entre muntanyes per realitzar aquesta modalitat i que ja fa anys que és una referència internacional.

Grandvalira
Informació general
+376 891 800
www.grandvalira.com

Comparteix aquest article