ARRIBA EL FRED I AMB ELL LA GAROINADA

Amb l’arribada del fred, torna La Garoinada. Aquesta campanya gastronòmica, que enguany celebrarà la seva 29a edició, és una de les més emblemàtiques i de major tradició de Catalunya.

La Garoinada té lloc en ple hivern, durant les minves de gener, i fins al mes de març, quan el mar està tranquil i la garoina està en el seu millor moment. Així doncs, l’edició 2020 tindrà lloc del 17 de gener al 31 de març.

Aquest any hi participen tretze de restaurants del municipi que oferiran un menú integrat per un entrant de garoines, un primer plat a triar entre un platillo amb escarfoxes o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant, unes postres de poma i cafè. Aquests menús aniran maridats amb vins del celler Espelt. El preu del menú variarà entre 40€ i 45€, depenent de l‘establiment. El restaurants participants en aquesta edició són: L’Arc, La Casona, La Xicra i Xadó (de Palafrugell), Bellacosta, El Far, La Llagosta, Llafranc, Llevant i Terrassa Terramar (de Llafranc), El Balcó de Calella i El Càntir (de Calella) i Es Portió (de Tamariu).

A banda, i com ja va sent habitual, s’han dissenyat diferents fórmules molt competitives per venir a passar un cap de setmana de Garoinada a Palafrugell que inclouen el menú i l’allotjament en algun dels hotels del municipi, que es complementarà amb una activitat a escollir entre una sortida en vaixell d’època (el Rafael) o una excursió de senderisme, que us permetrà conèixer l’entorn de la mà d’un expert del territori A més, un talonari de tiquets us permetran visitar els diferents equipaments culturals del municipi (Fundació Josep Pla, Fundació Vila Casas Can Mario, Museu del Suro i Jardí Botànic de Cap Roig), un tiquet per a la piscina municipal i un val de descompte per comprar a Vins i Licors Grau, patrocinador de la campanya.

Com a novetats per aquest 2020, podem destacar l’oferta de preus entre setmana (de diumenge a dijous) que oferiran alguns dels allotjaments participants i l’opció de triar entre dues activitats: una excursió en vaixell d’època o bé una ruta de senderisme, ideal pels amants de la natura. La ruta anomenada “Indiketes, romans, moros i cristians” serà guiada de la mà d’un coneixedor i expert del territori, la flora i la fauna.

Oficina de turisme de Palafrugell
Avinguda Generalitat, 33
17200 Palafrugell
+34 972 30 02 28
turisme@palafrugell.cat
www.lagaroinada.cat

Comparteix aquest article