La gastronomia del Pallars Sobirà és un dels principals atractius per descobrir i complaure el paladar amb sabors exquisits que et traslladaran directament al medi ambient i l’entorn d’aquestes valls i muntanyes.

La majoria dels plats del Pallars Sobirà es basen en una dieta de muntanya de productes senzills de temporada i de proximitat.

Hi trobaràs des de la cuina més tradicional, basada en els productes de temporada, fins a la cuina moderna que experimenta a partir de les receptes tradicionals i que busca noves sensacions.

Uns dels productes estrella de la gastronomia pallaresa són la carn i el formatge. Com que el Pallars Sobirà ha estat tradicionalment una comarca ramadera, molts dels plats inclouen carn, principalment de corder, porc, poltre i vedella. Algun dels plats de tradició a destacar són la girella, l’arròs amb carreretes, la vianda, el palpís, la truita de riu, la verdura de col i rosta… i un bon plat de xicoies amb l’inici de la primavera, entre molts altres.