Sota el cel declarat per la UNESCO destinació Starlight, envoltada de valls i serralades, amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’únic Parc Nacional de Catalunya, i amb el conjunt d’esglésies romàniques Patrimoni Mundial com a testimoni de fons, les nits d’estiu a la Vall de Boí estan plenes de música i activitats per acompanyar-nos alhora que gaudim d’aquest entorn privilegiat.

Diferents disciplines musicals, organitzades per diverses entitats locals i organitzacions, fan que els racons de la vall desprenguin sonoritat per tot arreu.

Els veïns de cadascun dels pobles que configuren la vall organitzen les seves festes majors, de caràcter popular i obertes a tota mena de públic local i visitant, amb activitats que es desenvolupen des de les primeres hores de la tarda nit, més tranquil·les, fins més entrada la nit adreçades al jovent que vol gaudir de la festa fins a la sortida del sol.

Tot això, coincidint en la majoria dels casos, amb la baixada de les Falles, la Festa del Foc al Pirineu, declarades Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO, com a eix vertebrador de les diferents festes.